Udruga nezaposlenih protiv "nezakonitog tarifnog sustava"

Udruga nezaposlenih Osječkobaranjske županije pozvala je sve nezaposlene, ali i ostale građane, da dignu svoj glas protiv THrvatskog telekoma zbog "nezakonitog tarifnog sustava i visokih računa u fiksnoj telefoniji", rekao je na današnjoj konferenciji za novinare predsjednik udruge Miroslav Levaković.

Dodao je kako su "sadašnjim tarifnim sustavom oštećeni svi građani, no da to najviše osjete nezaposleni koji su u najtežoj situaciji" te ih je pozvao da potpišu punomoć za pokretanje tužbe koje je pokrenulo Društvo za zaštitu potrošača "Potrošač".

U Osječko-baranjskoj županiji u kolovozu je bilo 31.319 nezaposlenih osoba, rekao je. Kao velik problem istaknuo što je upravo u toj županiji nezaposlenost od prošle godine do sada smanjena tek za 2,5 posto, dok je, po njemu, u ostalim županijama taj postotak daleko veći. "To se odnosi i na one županije koje su također osjetile posljedice Domovinskog rata, pa je tako primjerice u Zadarskoj županiji u istom razdoblju nezaposlenost smanjena za 10,5 posto, u Šibensko-kninskoj za 12 posto, a u Vukovarsko-srijemskoj za 3,5 posto".

Dodao je kako je "jedan od razloga sigurno i to što su političari u Osječko-baranjskoj županiji uvijek posvađani".

Predsjednica osječkog Društva za zaštitu potrošača "Potrošač" Mira Brumerček-Lukačević izjavila je za Hinu da je do sada oko 4000 građana potpisalo punomoć za pokretanje tužbe protiv T-Hrvatskog telekoma zbog nezakonitog tarifnog sustava. Zbog velikog zanimanja građana punomoći se primaju do kraja mjeseca, rekla je.

(Hina) xvsik ydd

Pročitajte više