udruge o saborskoj odluci u vezi s objavljivanjem popisa braniteljskih stanova

Glavni tajnik Udruge hrvatskih ratnih vojnih invalida Domovinskog rata (HVIDRa), Ante Kardum smatra političkom i nije želio komentirati današnju odluku Hrvatskog sabora da se predložene izmjene Zakona o zaštiti osobnih podataka kojima bi se omogućilo objavljivanje popisa stanova i kredita, među kojima i braniteljskih, proglasi općom raspravom.

"Potrebno je objaviti imena svih onih koji su dobili državne stanove ili kredite među kojima su bili i borci NOB-a", rekao je Hini Kardum.

Opetovao je da saborsku odluku smatra političkom i da je ne želi previše komentirati.

Iz Koordinacije 14 udruga proisteklih iz Domovinskog rata neslužbeno su poručili kako i dalje smatraju da je potrebno objaviti ili sva imena, kako branitelja tako i državnih dužnosnika koji su od države dobili stan ili kredit, ili niti jedno.

Podsjećaju da su udruge tražile da se objave sva imena, ne samo branitelja već i dužnosnika ministarstava obrane, unutrašnjih poslova i drugih državnih tijela koji su dobili državne stanove ili kredite.

S tim je zaključkom Koordinacije bio upoznat i ministar branitelja Ivica Pančić. Ministarstvo branitelja je odradilo svoj posao jer je napravilo popis braniteljskih stanova i kredita, a zašto to ne ide u javnost te zašto se ne objavljuju i imena drugih koji su takve stanove dobili stvar je politike koja ima elemente političke trgovine, smatraju u Koordinaciji.

(Hina) aš sšh

Pročitajte više