Uefa upozorava Partizan: Nećemo Karadžiće, Mladiće ni Šešelje na stadionima

INFORMACIJA da su Partizanovi navijači sudjelovali u neredima koji su u utorak izbili u Beogradu tijekom skupa potpore Radovanu Karadžiću stigle su i do kuće nogometa u Nyonu. "Crno-beli" su od Uefe dobili upozorenje: "Nećemo Karadžiće, Mladiće ni Šešelje na stadionima!"

Vršitelj dužnosti glavnog tajnika Partizana Darko Grubor najavio je da će predstavnici kluba uoči uzvratnog susreta drugog pretkola Lige prvaka protiv Intera razgovarati s navijačima jer će bilo koji znak potpore (skandiranje, transparenti) haškim optuženicima značiti nove sankcije za klub koji je prošle godine izbačen iz europskih natjecanja zbog navijačkih nereda u Mostaru.

"Uefa je izrazila ozbiljnu zabrinutost za sigurnost i organizaciju ove utakmice jer vjeruju da su Partizanovi navijači politički ekstremisti. Mi dobro surađujemo s navijačima i nadamo se da će se ta suradnja i unaprijediti", kazao je Grubor. Partizan je svoje navijače ovim putem upozorio kako unošenje zastava, transparenata i parola s bilo kakvim političkim sadržajima neće biti dozvoljeno na Stadion JNA. Isto naravno vrijedi i za pirotehnička sredstva.

Navijači Partizana na utakmicama već imaju običaj isticati zastave Srpske radikalne stranke, kao i slike haških optuženika Vojislava Šešelja i Radovana Karadžića, ali toj će tradiciji, prijeti Uefa, morati doći kraj.

P.V.
Foto: AFP

Pročitajte više