Uhićen američki glasnogovornik al-Qaide Adam Gadahn

ADAM GADAHN, američki glasnogovornik Al-Qaide, uhićen je u Pakistanu, izjavio je za CNN izvor iz pakistanske vlade. Gadahn je prema tim informacijama u nedjelju uhićen u Karachiju.

Gadahn, inače rođen u Kaliforniji, poznat je i po imenu Azzam Amerikanac. On je na radikalne islamističke forume često postavljao video poruke na engleskom jeziku pa je tako u prosincu ostavio poruku u kojoj izražava sućut obiteljima svih muslimanskih žrtava koje su stradale kao kolateralna šteta u Afganistanu, Pakistanu i drugdje. Al-Qaida inače nije poznata po tome da izražava sućut žrtvama svojih vlastitih napada.

2006. je Gadahn optužen za izdaju i pružanje materijalne pomoći teroristima. Američka vlada za informacije koje bi mogle dovesti do njegovog uhićenja raspisala je nagradu od čak milijun dolara. Gadahn se, inače, u snimci objavljenoj 2008. godine odrekao američkog državljanstva i uništio svoju putovnicu. U svojim snimkama je Gadahn također hvalio vojnika koji je odgovoran za masakr u Fort Hoodu, nazvavši ga pravim uzorom za sve muslimane.

Pročitajte više