Uhićen policajac iz Otočca, vođa četveročlane bande provalnika

PRED dežurnu istražnu sutkinju riječkog Županijskog suda privedena su trojica muškaraca osumnjičenih za teške krađe, a jedan je osumnjičenik, neslužbeno se doznaje, djelatnik policijske postaje u Otočcu. On je, osim za krađe, osumnjičen i za kaznena djela iznude i zlouporabe ovlasti.

Nakon uspješne policijske akcije na području doline Gacke u srce Like, trojica su muškaraca uhićena u subotu i privedena u istražni centar u Gospiću. Osumnjičena je trojka u nedjelju iz Gospića prebačena u Rijeku točnije na Županijski sud na kojem su pred istražnom sutkinjom Ksenijom Zorc dali iskaze.

Novi list neslužbeno doznaje kako je jedan od uhićenih muškaraca djelatnik policije u Otočcu kojemu navodno nedostaje još samo jedan ispit do stjecanja zvanja inspektora. Nakon ispitivanja jedan je od trojice osumnjičenika pušten, dok su druga dvojica na 48 sati zadržana u pritvoru riječkog zatvora.

Osim njih, kazneno je prijavljena još jedna osoba, no ona nije privedena u istražni centar. Neslužbeno se također doznaje kako se jedan od dvojice pritvorenih osumnjičenika odlučio braniti šutnjom, dok je drugi iznio obranu.

Pročitajte više