Uhićen provalnički dvojac iz Omiša

ZBOG osnovane sumnje da su u protekle dvije godine počinili više od 50 teških krađa, provala u ambulante, vrtiće, kuće, škole, kioske i razne ugostiteljske objekte na širem omiškom području istražnom sucu Županijskog suda u Splitu privedeni su 34-godišnji M. A iz Dugog Rata i 38-godišnji I. L. iz Novih Sela.

I. L. priveden je istražnom sucu jučer poslijepodne, a M. A. u subotu. Dosadašnjom kriminalističkom obradom utvrđeno je da je M. A. na području Dugoga Rata, Duća, Blata na Cetini i Omiša počinio najmanje pedeset provalnih krađa, 30 u ugostiteljske objekte, 12 u kioske, tri u obiteljske kuće, dječje vrtiće, Osnovnu školu "Krilo" Jesenice, iz kojih je krao tehniku, novac, cigarete...

Dio teških krađa, provala u ambulante, vrtić, kioske i ugostiteljske objekte počinio je, kako je utvrđeno, zajedno s I. L.-om, kojega se tereti za krađe počinjene od studenog 2002. do veljače ove godine.

Postoje indicije da je provalnički dvojac kriv za još desetak provala i krađa na istom području, doznaje se od glasnogovornice PU splitsko-dalmatinske Tine Disopre. Veći je dio ukradene robe pronađen, a njezinu vrijednost policija ne navodi. Kriminalistička se obrada nastavlja.

Pročitajte više