Uhićeni porezni inspektori: Dojavljivali ugostiteljima da sakriju aparate za igru na sreću

USKOKU su na ispitivanje danas privedena dvojica poreznih inspektora, jedan iz Splita i jedan iz Šibenika.

Index doznaje da im na teret stavljaju zloporabu položaja i ovlasti. Dojavljivali su, naime, ugostiteljima dolazak inspekcije, kako bi na vrijeme uklonili aparate za igre na sreću, koje su držali na crno. Time su uvelike oštetili državni proračun jer kazna za držanje aparata na crno iznosi od 50 do 500 tisuća kuna. Osumnjičeni inspektori bili su pod mjerama tajnog nadzora.

Osim njih, Uskoku su privedena i trojica vlasnika aparata za igre na sreću te jedan ugostitelj. Dojavu o nezakonitim radnjama osumnjičenih inspektora, Uskok je, inače, dobio iz Porezne uprave. Cinkale ih kolege.

Upit o uhićenjima poreznih inspektora poslali smo na adresu Sanje Bach, glasnogovornice Ministarstva financija. Obećala je da će pogledati o čemu se radi. Vjerojatno će to malo potrajati.

Poreznu upravu vodi optuženi za kriminalnu privatizaciju Konstruktora

Poreznom upravom inače i dalje ravna Ivica Mladineo, premda je prije pola godine Županijsko državno odvjetništvo u Splitu protiv njega i Željka Žderića podiglo optužnicu za kriminalnu privatizaciju Konstruktora početkom 90-ih.

U Ministarstvu financija ne vide nikakvu prepreku da im Poreznu upravu vodi čovjek optužen za gospodarski kriminal.

Mladineo mirno gledao besprizorno bogaćenje stranačkih kolega

Mladineo bi trebao pojasniti i na koji su način favorizirani pojedini HDZ-ovi igrači, poput Bruna Orešara, kojem je omogućeno da godinama ne plaća porez i doprinose za svoje radnike Uzora i Jadrankamena. Zašto je to Orešaru omogućeno, dok su isto vrijeme brojni poduzetnici i obrtnici doslovno zaklani blokadama računa zbog dugova? 

Isti taj Ivica Mladineo mirno je promatrao besprizorno bogaćenje Ive Sanadera i ostalih stranačkih kolega, njihovo razbacivanje satovima, limuzinama, kućama i ostalim... I kao kruna svega, unatoč optužnici za Konstruktor i dalje ravna Poreznom upravom. Nevjerojatno. To je evidentan pokazatelj da još postoje zaštićeni.

Pročitajte više