Ukraden Linićev službeni Audi

POTPREDSJEDNIK Vlade Slavko Linić jučer je ostao bez svog službenog luksuznog Audija A-8. Automobil je oko 15 sati ukraden u Zagrebu, na području Medveščaka.

Automobil, registracije ZG 3327-AB, u vlasništvu je Ureda za opće poslove Sabora, a koristio ga je potpredsjednik Linić.

Nepoznati kradljivac automobil je ukrao u Vrančićevoj ulici kraj Gupčeve zvijezde, dok je Linićev vozač bio odsutan desetak minuta. Ukradeni automobil bio je zaključan.

Odmah nakon krađe alarmirana je zagrebačka policija. Prema izjavama očevidaca, spretni kradljivac je automobilom krenuo prema sjeveru grada, pa su policijske patrole najprije krenule u podsljemsnsko naselje Gračani. Ubrzo je bilo blokirano cijelo područje Zagreba, kao i svi izlazi iz grada.

Policija je nakon dojave o krađi skupocjenog automobila obradila mjesto događaja i počela s ispitivanjem osoba iz kriminalnog miljea povezanim s krađama automobila, doznaje se u Uredu za odnose s javnošću zagrebačke policije.

Za službenim automobilom potpredsjednika Vlade intenzivno se traga.

U prvih šest mjeseci ove godine policija bilježi oko 13 posto manje krađa u Hrvatskoj nego u istom razdoblju lani. Ukradeno je 879 automobila, od kojih je 490 ili oko 55 posto pronađeno. U 20 do 25 posto slučajeva pronađen je i lopov.

Pročitajte više