Ukrajina: Rusi se sami ranjavaju kako bi pobjegli iz vojske, neki si pucaju u noge

Ilustracija: EPA

UKRAJINSKO ministarstvo obrane objavilo je u subotu snimku poziva koji su presreli, koji se odvijao između ruskog vojnika Nikite i njegove majke. Vojnik je tijekom poziva pokušao objasniti majci zašto želi odustati od borbe.

"Zašto bi se Ukrajinci predali? Mi smo u njihovoj zemlji. Ovo neće uskoro završiti. Što mi to, dovraga, treba? Imam 20 godina. Ne zanima me Ukrajina", rekao je vojnik, a prenosi Daily Beast.

"Jedan zapovjednik si je pucao u nogu samo da ode odavde. A to je bilo na početku. Prije je služio u Čečeniji", dodao je.

Majka: Netko mora braniti Rusiju

Njegova majka ga je uvjeravala da treba ostati jer netko mora braniti Rusiju kako Zapad ne bi pobijedio.

"Samo će nas sve pobiti, bit će to četvrti svjetski rat i Rusija će izgubiti!" rekla mu je.

Vojnik joj je na to odgovorio kako je sada ostalo manje od 50 posto njegove brigade.

"Naši ljudi samo nestaju. Od nekih nema ni traga, neki su zarobljeni, neki se skrivaju, neki su već u Rusiji", rekao je.

"Neka te netko udari i ozlijedi bubrege"

U drugom razgovoru koji je presrela ukrajinska vojska supruga je savjetovala ruskom vojniku da padne s tenka kako bi ga poslali doma.

"Nema drugog načina. Inače ćeš biti tamo do rujna. Neće te zamijeniti jer nitko ne želi ići u Ukrajinu. Ne trebaš si pucati u nogu jer tko zna kako će to završiti. Neka te netko udari i ozlijedi bubrege. Stvarno ne znam! Bilo što, samo da završiš u bolnici i da te pošalju kući", kazala je supruga vojniku.

Pročitajte više