Umag od 2. do 11. srpnja domaćin međunarodnog festivala komornog teatra "Zlatni lav"

OVOGODIŠNJI jubilarni peti Međunarodni festival komornog teatra "Zlatni lav" s temom "Grad anđela" bit će održan od 2. do 11. srpnja u Umagu, najavio je na današnjoj konferenciji za novinstvo umjetnički direktor Festivala Damir Zlatar Frey.

Uz cjelodnevne - dvadeset četiri satne programe bit će održano 120 predstava kazališta iz Italije, Slovenije i Hrvatske od kojih je njih osamnaest u utrci za Grand Prix Festivala, istaknuo je Zlatar Frey.

Uz to, kako je dodao, bit će održani i okrugli stolovi koje će voditi dramski pisac i profesor na Akademiji dramskih umjetnosti u Zagrebu Darko Lukić i urednica kulture HRT-a Oka Ričko, te različiti ulični performanci.

Hrvatsku će ove godine predstaviti sva nacionalna kazališta, odnosno HNK iz Zagreba, Osijeka, Splita, te HNK "Ivana pl. Zajca" iz Rijeke, a uz ta kazališta i Teatar "andTD", Teatar "Exit", gradsko dramsko kazalište "Gavella" svi iz Zagreba, te Ariana Čulina iz Splita, napomenuo je umjetnički direktor Festivala ocjenjujući kako već to najavljuje bogat festivalski program.

No, nije zaboravio dodati kako će i Slovenija i Italija biti zastupljeni sa svojim značajnim teatrima.

Spominjući kako je dosadašnjih godina taj Festival doživio odlične kritike i u Hrvatskoj i u Sloveniji i u Italiji, Zlatar Frey je rekao kako će se tih dana cijeli grad pretvoriti u kazalište bajkovitog raspoloženja, te kako je moto Festivala "Anđeo je onaj koji donosi dobru vijest".

Po njegovim riječima svečanom otvaranju Festivala prethodit će otvorenje izložbe slika (ulja na platnu) "Angelus Domini" akademske slikarice Elle Svilan Svalina.

Otvaranje će pak, koncertom obogatiti Zdenka Kovačićek.

Pokrovitelj jubilarnog petog Međunarodnog festivala komornog teatra "Zlatni lav" Umag 2004. je istarski župan Ivan Jakovčić.

Pročitajte više