Umag: Sindikat ribara Hrvatske razočaran odlukom o odgodi primjene ekološko-ribarske zone

REAGIRAJUĆI na prošlotjednu odluku Hrvatskog sabora o odgodi primjene ribolovnoekološke zone u Jadranu, Sindikata ribara Hrvatske priopćio je danas kako je uvjeren, poput velikog dijela hrvatskih građana, da Hrvatska mora ući u EU jer joj je ondje mjesto i budućnost, ali, kako navodi, "također smatra da ne trebamo ući u EU s politikom spuštenih hlaća, jer Hrvati to ne zaslužuju".

"Članovi ovog sindikata izražavaju razočaranost spomenutom odlukom, pa stoga razmišljaju i o konkretnim akcijama izražavanja svog nezadovoljstva kao što su blokade i zatvaranje hrvatskih luka", navodi se u priopćenju što ga je potpisao predsjednik Sindikata ribara Hrvatske, Luciano Bose.

Također se tvrdi kako se "olako predaje hrvatski teritorij strancima umjesto da se zaštite svoji ribari".

Sindikat ribara Hrvatske podsjeća i na upozorenje stručnjaka splitskog Oceanografskog instituta da je Jadran totalno devastiran i doveden na granicu obnovljivosti ribljeg fonda.

"Upravo zato mi već dugo predlažemo zabranu kočarenja na tom dijelu Jadrana za razdoblje od tri godine, a sve u cilju spašavanja ugroženog ribljeg fonda. Takav jedini logičan pristup prihvatile bi sve države, osim političara samostalne Hrvatske" zaključio je u priopćenju predsjednik Sindikata ribara Hrvatske Luciano Bose.

(Hina) xbžuž ysp

Pročitajte više