Umjesto da objasni zašto kreditira poduzetnike, Ribić napao "SDP-ovog pulena" Marka Rakara

Foto: FAH

POZIVAJUĆI se na službene podatke financija sindikata financijski savjetnik Marko Rakar objavio je na svojem blogu da se Nezavisni sindikat znanosti i visokog obrazovanja između ostalog bavi kreditiranjem poduzetnika.

"Analiza koju sam napravio pokazuje da se sindikat ponaša bitno drugačije od drugih sindikata u Hrvatskoj, imaju ogromnu financijsku imovinu", rekao je Rakar.

Konkretno, sindikat na računu ima 102 milijuna kuna, od toga se čak 45 milijuna kuna nalazi u zajmovima prema pravnim osobama. Kamata je mala, pa Rakar smatra da sindikat ima neki interes u takvim ulaganjima.

Sindikat se ponaša više investicijski fond, nego kao sindikat

"Dodatnih 30 milijuna kuna uloženo je u nekakve dionice koje već godinama nisu bile revalorizirane", kaže Rakar koji tvrdi kako Ribićev sindikat ima više obilježje investicijskog fonda nego sindikata.

Ribić se začudio ovakvoj analizi i tvrdi - pogledajte vrijeme u kojem se pojavila ovakva analiza, rekao je u Dnevniku HRT-a.

"Prvo, kada se pojavljuje takva bedastoća? Pojavljuje se u vrijeme kada štrajkamo, od strane SDP-ovog pulena Marka Rakara. Kako su se baš sada sjetili da ih izvuku? Manipuliraju s tim podacima. Pogledajte tko to govori. Čovjek koji dobiva od Mrsića dobiva 180 000 kuna projekata, od Opačić 237 000 kuna, od Krištofa 96 000 kuna, čovjek koji je zbog duga prema državi morao napustiti ured predsjednika republike. Sindikat je uspješan, a nije Ribić uspješan."

Pročitajte više