Umjesto u Saboru Milanović "stranačkim poslom" u Čakovcu

ČELNIK SDP-a Zoran Milanović danas boravi u cjelodnevnom posjetu Međimurskoj županiji, a jutros se obratio novinarima u Čakovcu. Naime, Milanović je osjetio potrebu obratiti se javnosti kako bi objasnio svoju odluku o odgodi stranačkih izbora u svojoj stranci, za koju mnogi kažu da je donesena samo da bi se zaustavilo Milana Bandića u pohodu na Pantovčak.

Majica na pranju

"Politički prioritet idućih nekoliko mjeseci su predsjednički izbori", objasnio je Milanović opravdavajući svoju odluku kako se stranka sada treba koncentrirati samo na pobjedu stranačkog kandidata Josipovića. Štoviše s tim u vezi Milanović je opovrgnuo napise o sukobima unutar stranke.

Milanović će danas obići i općine u toj županiji u kojima je SDP na vlasti, no zanimljivo je kako šef najjače oporbene stranke neće biti nazočan u Saboru koji raspravlja o izmjenama zakona o medicinski potpomognutoj oplodnji. Još prije dva mjeseca Milanović je šetao Saborom u majici "Kad srce kaže dijete, Vlada kaže ne".

Predsjednik SDP-a osvrnuo se i na navode kako je odluka o odgađanju unutarstranačkih izbora izazvala trzavice unutar stranke, konkretno da je došlo do sukoba između njega i Zlatka Komadije. "Unutar SDP-a nema nikakvih podjela ni pobuna", rekao je Milanović dodavši da je takva odluka donesena isključivo kako bi se išlo na ruku predsjedničkom kandidatu Ivi Josipoviću. "Izbori u kojima naš kandidat ima velike šanse za pobjedu moraju biti stranački prioritet", kaže Milanović.

Pročitajte više