Umro britanski pjevač iz šezdesetih Adam Faith

BRITANSKA pop zvijezda iz šezdesetih i kasnije glumac Adam Faith umro je u 62. godini od srčanog udara, nakon nastupa u kazališnoj predstavi.

Adam Faith u mlađim je danima osvajao vrhove top ljestvica s hitovima ´What Do You Want´ i ´Poor Me´. Nakon glazbene karijere, kad su ga zvali ´cockney´ rivalom Elvisa Presleyja, Faith je ostvario uspješnu televizijsku karijeru. Jedan od najvećih idola rane britanske pop glazbe tada je bio nazivan glavnim pretendentom na krunu kralja Elvisa Presleyja.

Terry Nelhams alias Adam Faith rodio se 1940. u zapadnom Londonu. Njegov glazbeni talent primijećen je na svirkama u kafićima u Sohou, nakon čega je ubrzo postao zvijezda uz bok Cliffu Richardu, Tommyju Steeleu i Billyju Furyju.

Nakon glazbene karijere Faith je uspjeh ostvario i u filmskoj i televizijskoj glumi. Zapažena je bila serija ´Ljubav boli´ iz ranih devedesetih u kojoj je uz Zoe Wanamaker imao glavnu ulogu.

Osamdesetih je pisao kolumnu s financijskim savjetima, a 1999. je pokrenuo financijski TV kanal ´Money Channel´ koji je propao.

Faith je već duže imao problema sa srcem, a prije 16 godina ugrađen mu je by-pass. Umro je u petak bolnici u mjestu Stoke-On-Trent u središnjoj Engleskoj, gdje je nastupio u kazališnoj predstavi.

Pročitajte više