Umro otac generala Ante Gotovine

MILAN GOTOVINA, otac generala Ante Gotovine, doživio je jutros oko 9.20 sati infarkt te je preminuo u 76. godini života.

Gotovinin otac je bio srčani bolesnik i već je i ranije doživio infarkt. Ovaj jutrošnji bio je koban, a reanimacija nakon infarkta bezuspješna.

Informaciju o njegovoj smrti nam je potvrdio odvjetnik generala Gotovine, Luka Mišetić, koji je rekao i kako će se tijekom dana konzultirati sa svojim klijentom glede zahtjeva za puštanje iz pritvora, kako bi general mogao doći na očev sprovod.

Naime, prema pravilima Haškog suda, optuženik treba pismeno zatražiti puštanje na privremenu slobodu te ponuditi garancije da će se nakon isteka roka vratiti u pritvor. O zahtjevu se potom očituju tužiteljstvo i sudsko vijeće.

"U takvim situacijama Haški sud nekad zna pustiti, a nekad ne. Još ništa ne znamo, jer se moram konzultirati s klijentom. Više ću znati tijekom popodneva", kazao nam je odvjetnik Mišetić.

Generalova majka štiteći djecu poginula u eksploziji mine

Gotovinin otac Mile, kako su ga sumještani od milja zvali, 4. ožujka 1959. godine je s prijateljima, u blizini kuće, kopao odvodni kanal. Pritom su naišli na zaostalu minu. Na njegove povike, iz kuće je istrčala njegova supruga Ana. Štiteći djecu - četverogodišnjeg Antu i dvogodišnjeg Borisa, poginula je u eksploziji.

Obitelj se tad s Pašmana preselila u Pakoštane, gdje žive i danas, a brigu o djeci - Anti, Ani i Borisu, preuzela je teta Marija Miočev, dok je otac Milan, inače ribar, otišao raditi u Zagreb.

Nakon smrti supruge Milan Gotovina se ubrzo ponovno oženio i to Milkom Miočev, mlađom sestrom pokojne supruge Ane. U tom braku se rodilo dvoje djece - Frane i Branimir.

J.M. / I.M.

Pročitajte više