Umro Splićanin kojem su na Klisu pucali u glavu i ostavili ga na cesti

Ilustracija: PIXSELL

B.M. iz Splita, koji je u ponedjeljak ustrijeljen u glavu i izbačen iz automobila na Klisu, preminuo je sinoć u splitskoj bolnici. Imao je 32 godine.

Njegova majka potvrdila je tu vijest u razgovoru za Slobodnu Dalmaciju. Njegove organe će donirati.

"Neka živi u drugoj djeci", rekla je majka.

Policija je uhitila dvojicu muškaraca, S.F. i H.N. 

S.F. je kazneno prijavljen za pokušaj ubojstva, a nakon smrti B.M. kvalifikacija zločina će se sigurno promijeniti u ubojstvo ili teško ubojstvo.

Majka žrtve: Ubojica ga je iskorištavao za dilanje droge

"Kakav god da je bio, moj sin nije zaslužio da završi kao pas na ulici propucane glave. Ne on, nego nitko to ne zaslužuje. On je 6. veljače trebao ići na odsluženje kazne u Remetinec, a već neko vrijeme prije toga družio se sa S.F., koji je dolazio u moju kuću i zvao me 'majko, mamita'. Negdje prije godinu dana, a imam i snimku, S.F. je došao ispred mog obiteljskog stana i prijetio mom sinu: 'Majku ti mrtvu je**m, ubit ću vas sve.' Ovo govorim da se vidi da sve ovo što se dogodilo nije bilo slučajno. Dakle, doslovno se radi o tome da je S.F. oteo mog sina i iskorištavao ga da za njega dila drogu", ispričala je majka ubijenog B.M.

Podsjetimo, on je u ponedjeljak navečer nađen na staroj kliškoj cesti bez svijesti i s ranom na glavi.

"12. travnja 2021. godine, oko 22:55 sati zaprimili smo dojavu da je na području Klisa došlo do uporabe vatrenog oružja i ozljeđivanja muškarca. Policijski službenici su po zaprimljenoj dojavi izašli na mjesto događaja i pronašli muškarca bez svijesti s ranom na glavi. Utvrđeno je kako se radi o 32-godišnjaku koji je odvezen na pružanje liječničke pomoći u splitsku bolnicu. Zadobio je teške i po život opasne ozljede. O događaju je obaviješteno Županijsko državno odvjetništvo u Splitu, na mjestu događaj je obavljen očevid. U službene prostorije dovedene su dvije osobe nad kojima je u tijeku kriminalističko istraživanje", objavila je policija.

Pročitajte više