UNMIK:Rugova predstavnik Kosova na razgovorima u Beću

Međunarodna administracjia na Kosovu (UNMIK) priopćila je u nedjelju da će na razgovorima sa predstavnicima Srbije, 14. listopada u Beču, Kosovo predstavljati predsjednik Ibrahim Rugova, nakon što je premijer Bajram Rexhepi odbio sudjelovati u razgovorima Beograda i Prištine.

"Rugova je simbol jedinstva multietničkog Kosova", izjavila je glasnogovornica UNMIK-a Izabella Karllovitz reagirajući na odluku Rexhepija da ne ode na početak razgovora u Beču.

"Cijela međunarodna zajednica je neumorno radila da podrži predsjednika Ibrahima Rugovu i druge čelnike Kosova koji žele narodu Kosova dati šansu da na otvaranju izravnih razgovora Prištine i Beograda u utorak u Beču budu predstavljeni na širokoj osnovi", rekla je Karllovitz.

Ona je istaknula kako će se u Beču okupiti "visoki predstavnici međunarodne zajednice" i dodala da se UNMIK nada da će se "bez obzira na teškoće unutar vlade", njezini predstavnici uključiti u razgovore kada se oni nastave po radnim skupinama.

Rexhepi je u nedjelju izjavio da neće sudjelovati u dijalogu Prištine i Beograda jer, prema njegovoj ocjeni, nije pogodno vrijeme za takve razgovore.

Pročitajte više