USKOK optužio sanitarnog inspektora za primanje mita

URED za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta podnio je splitskom Županijskom sudu optužnicu protiv sanitarnog inspektora Branka Podhraškog kojega tereti da je u ljeto 2002. od dva ugostitelja na zadarskom području tražio i primio mito, pa ih nije prijavio za uočene prekršaje.

Splitski Odsjek USKOK-a sanitarnog inspektora u Uredu državne uprave u Kutini u optužnici tereti za dva kaznena djela primanja mita, te dva djela zlouporabe položaja i ovlasti, priopćio je danas USKOK.

Podhraški je tijekom ljetnih mjeseci 2002. i 2003. obavljao poslove sanitarnog inspektora na području Zadarske županije, a u srpnju 2002. od dva je ugostitelja tražio i primio po 300 i 2.000 kuna mita kako protiv njih ne bi pokretao prekršajne postupke zbog nepravilnosti u njihovim objektima.

U USKOK-u tvrde i da je optuženi u srpnju 2003. uočio sanitarne nepravilnosti u dvije pekarnice na zadarskom području, napravio odgovarajuće zapisnike, ali ih nije predao nadređenima u zadarskoj Sanitarnoj inspekciji, već ih je ponio sa sobom u Kutinu.

Time je, kažu u USKOK-u, izbjegao prekršajno prijaviti vlasnike pekarnica koji tako nisu platili odgovarajuće novčane kazne, pa je inspektor optužen i za zlouporabu položaja i ovlasti.

Pročitajte više