Uspostavljen prvi poziv u mreži Tele2

PRVIM pozivom u vlastitoj mreži (095) Tele2 je započeo interno testiranje mreže, kako bi nastavio pripreme za početak komercijalnog djelovanja koje se očekuje najsen. Prvi poziv  obavio je Ivica Todorić.

Matas Tilly, predsjednik Uprave Tele2, najavio je da će najesen kada počnu pružati usluge građanima Hrvatske biti dostupni jeftiniji mobilni pozivi. Do kolovoza bi, kao što to obvezuje koncesijski Ugovor, pokrivenost mrežom Tele2 trebala iznositi 20 posto. Točan datum početka komercijalnog rada, kao ni cijene telefoniranja u mreži 095 danas nisu otkrivene.

Prvi poziv u mreži Tele2 ostavario je Ivica Todorić, predsjednik Agrokor koncerna, koji je izrazio uvjerenje da će Tele2 sniziti cijene mobilnog telefoniranja i tako pomoći u liberalizaciji hrvatskog telekomunikacijskog tržišta.

Na novinarski upit hoće li hrvatski partneri koji su zajedno sa švedskim operaterom investirali u projekt Treća sreća Tele2 izabrati za novog operatera, Tilly je odgovorio da se nada da će im oni postati klijenti. Istaknuo je da se Tele2 najprije treba dokazati kvalitetom, a da će građani i tvrtke birajući Tele2 time uštedjeti.

Uz švedsku telekomunikacijsku kompaniju Tele2 konzorcij čine tvrtke Croatia osiguranje, Dalekovod, Fima Holding, Jamnica, Konstruktor-Inžinjering, Lura, Institut građevinarstva Hrvatske, Privredna banka Zagreb i Nexe Grupa. Udio Šveđana iznosi 51 posto.

Upravo bi ove hrvatske tvrtke početkom komercijalnog rada mogle napustiti dosadašnje operatere - T-mobile i VIPnet te izabrati Tele2.

Pročitajte više