Utvrđen redoslijed predstavljanja stranaka na HRT-u

HRVATSKA televizija sinoć je u emisiji, koja je trajala više od tri sata, ždrijebom utvrdila redoslijed predstavljana stranaka, neovisnih lista i kandidata nacionalnih manjina.

Oni će se na tri načina javnosti početi predstavljati od petka na trećem programu HTV-u.

U 45-minutnim emisijama, koje će biti emitirane svakodnevno u vremenu od 21 sat do jedan iza ponoći i od 8 sati do podneva, omogućit će se predstavljanje svake političke stranke koja samostalno ističe listu, listama koalicije stranaka, neovisnim listama i kandidatima nacionalnih manjina.

U petominutnim predstavljanjima, predstavnici svih stranaka, neovisnih lista i manjina moći će gledateljima predstaviti svoj izborni program bez posredovanja voditelja. Ta predstavljanja mogu se pratiti svakodnevno u terminu od 18,30 sati.

Ždrijebom je utvrđen i redoslijed predstavljanja po izbornim jedinicama. Po jedan predstavnik svih istaknutih lista u pojedinoj izbornoj jedinici sučeljavat će se u emisijama koje će trajati po 50 minuta, a bit će emitirane radnim danom u poslijepodnevnim satima.

Izvlačenje redoslijeda predstavljana pratili su predstavnici stranačkih, koalicijskih i neovisnih lista i kandidata za zastupnike nacionalnih manjina, a nadgledala ga je komisija koju čine predstavnici Državnog izbornog povjerenstva i Etičkog povjerenstva za predstojeće parlamentarne izbore.

Predizborna promidžba za izbor zastupnika u Hrvatski sabor trajat će do 22. studenoga, a dan prije održavanja parlamentarnih izbora počinje izborna šutnja.

Za zastupnička mjesta u Saboru natječe se čak 5119 kandidata, a podnesene su ukupno 403 kandidature.

Pročitajte više