Uz zvuke Thompsona u Zagrebu proslavljen 10. travnja

ZAHVALJUJUĆI "pozivnici" objavljenoj na forumu web stranica Thompson.hr, posjetili smo pivnicu Millenium u kojoj je bila organizirana proslava 10. travnja.

Na adresi Heinzelova 42a naišli smo na tablu Millenium, a iza nje na mračnu industrijsku zonu, ili nešto što tome sliči. Dalje je bilo lako, stotinjak metara šetali smo slijedeći zvuke Thompsonovih hitova.

Na parkingu pred Milleniumom zapazili smo desetak BMW-a, Mercedesa i Audia, koji su sugerirali da se u pivnici nalazi klijentela dubljeg džepa.

No već na šanku sasvim drugačiji prizor: tristotinjak uglavnom ćelavih glava 18-godišnjaka i par glavica pratećih tinejdžerki, koji su se svi zajedno zabavljali grljenjem i nazovimo to plesom, na poznatove Thompsonove skladbe u živoj izvedbi lokalnog benda.

Riječi pjesama, za razliku od ostatka publike, znali smo tek djelomično, a niti dress code nije nam bio savršen. Baš svi okupljeni, osim konobara i par djevojaka, nosili su crne majice s (1) nazi ili (2) ustaškim ornamentima ili pak (3) BBB "spitke".

Koreografija nije nudila uzdignute desnice, već samo skupljene šake dizane u ritmu popularnih melodija, te tu i tamo pokoje kolo.

Potom smo shvatili da se Millenium ne sastoji samo od šanka, bine i plesnog podija, već i lijevog dijela sa stolovima u kojem su podalje od glazbe sjedile starije face. U taj dio nismo uspjeli ući. Jesmo li smjeli ili ne, ne možemo tvrditi, ali da nas je bilo strah probijati se među mrkim crnokošuljašima, jest.

Tako da iako ne znamo tko je od poznatih proslavljao ovaj datum, upoznali smo one koji će tradiciju nastaviti.

Tulum je započeo u 20 sati, u 21.30 priređen je vatromet, a i nakon našeg odlaska u pola dvanaest, vesela skupina ostala se zabavljati.

Pročitajte više