UŽAS U LONDONU Žrtve požara sada su beskućnici, a luksuzne zgrade zjape prazne

Foto: FAH 

PRIJE dvije noći stanari izgorjele zgrade Grenfell Tower u Londonu pokušavali su zaspati nagurani na podu sportskog centra, s doniranim dekama i jastucima, piše Independent.

Samo nekoliko metara dalje čak 1399 stanova stoji prazno. Nijedan nije otvoren za traumatizirane žrtve smrtonosnog požara.
 
Milijunaši preprodaju nekretnine: Nema povoljnih cijena
 
Ovakva situacija je posljedica trgovine nekretninama u Londonu, koja zauzima drugo mjesto po važnosti u cijelom svijetu. Milijunaši kupuju stanove, ostavljaju ih prazne ili ponekad iznajmljuju, a nakon nekoliko mjeseci ili godina ih preprodaju po puno višim cijenama.
 
Zbog toga ima sve manje nekretnina po povoljnim ili niskim cijenama koje bi si lokalno stanovništvo moglo priuštiti, a to se osobito odnosi na žrtve požara u Grenfell Toweru, koje su sada beskućnici.
 
Stotine žrtava razmještene su u druge četvrti ili gradove
 
Gradska četvrt Kensington nije u mogućnosti platiti ni privremeni smještaj najugroženijim žrtvama, pa su mnogi prisiljeni napustiti četvrt, a neki i sami London.
 
Postavlja se pitanje što će se u drugim četvrtima ili gradovima dogoditi sa stotinama žrtava koje su ostale bez svojih domova, dok luksuzni stanovi u okolici i dalje zjape prazni.

Pročitajte više