VIDEO Završilo glasanje na Savici: Od 810 glasača 700 glasalo "ZA" Bandićev park

Foto: Index

DANAS u 19.01 sati, u parku Savica, a nakon završetka anketnog izjašnjavanja stanovnika Savice o budućnosti parka, Povjerenstvo od 5 članova, na licu mjesta javno je započelo s prebrojavanjem anketnih listića.

Nakon završetka prebrojavanja, Povjerenstvo je objavilo rezultate današnjeg izjašnjavanja stanovnika Savice o njihovom parku.

Ukupno je na glasanje izašlo 810 ljudi. Od njih je 700 glasalo ZA, 103 PROTIV uređenja parka, a 7 listića je bilo nevažeće. Valjda napomenuti kako Savica ima više od 9000 stanovnika, što znači da je "ZA" uređenje glasalo manje od 10 posto stanovnika.

Ovim glasanjem je naizgled odlučeno kako će Bandić ipak uspjeti u svome naumu "uređenja" parka, što su potvrdili Bandićevi predstavnici na licu mjesta. Ipak, pobornici inicijative koja se protivi Bandićevom preuređenju - koji su prikupili 1200 potpisa protiv Bandićeve verzije parka - objavili su kako ne priznaju rezultate ovog izvanrednog izjašnjavanja.

Navode kako su svi oni za uređenje parka, ali da je sporan način na koji to Bandić želi napraviti. Protivnici Bandićevog pristupa žele da se prije uređenja provede javna rasprava te da se raspiše natječaj.

Tijek događaja pratite:

20:00 Ukupno je na glasanje izašlo 810 ljudi. Od njih je 700 glasalo ZA, 103 PROTIV, a 7 listića je bilo nevažeće.

Polupismeno i nejasno anketno pitanje je glasilo: "Da li ste za uređenje parka na Savici?"

19:01 Počelo je prebrojavanje listića.

Podsjećamo, gradonačelnik Grada Zagreba Milan Bandić pozvao je stanovnike Savice da se danas, 29. travnja, od 7,00 do 19,00 sati na licu mjesta izjasne o budućnosti spomenutog parka.

Pročitajte više