Valamar uveo online booking u kampove

TVRTKA Valamar hoteli i ljetovališta od 30. siječnja uvela je sustav online bookinga u porečki kamp Lanternacamp i vrsarski kamp Turist. To su prvi kampovi sa sustavom online bookinga u Hrvatskoj, a u narednom razdoblju se planira uvođenje takvog sustava u ostale kampove unutar Valamar grupe.

To znači da će gosti unaprijed moći rezervirati određenu parcelu u kampu na kojoj žele provesti svoj godišnji odmor, a naknada za online rezervaciju od 30 eura plaćat će kreditnom karticom. Željko Kukurin, voditelj Odjela direktne prodaje i marketinga u Valamaru  kazao je da će se osim internetom, rezervacija kamping parcele moći napraviti pozivom u Valamar rezervacijski centar, koji će ponuditi raspoloživu parcelu i obaviti proces rezervacije.

Na ovaj način će se znatno unaprijediti proces prodaje kampova, a samim tim i usluga. Prema istraživanjima koje je Valamar proveo u kampovima kojima upravlja, više od 50 posto gostiju koristi internet kod planiranja godišnjeg odmora, pa bi ova usluga trebala biti prihvaćena od strane gostiju.

Uvođenje sustava direktne prodaje u kampove vrlo je logičan slijed trendova koji se događaju u turizmu. Interesantno je međutim da ovoga puta uvođenje online usluge u kampovima u Hrvatskoj ne samo da prati, već je i ispred uobičajene međunarodne prakse prodaje kapaciteta kampova, navodi se u priopćenju tvrtke.

Online sustav bookinga, Valamar je razvio u suradnji s poduzećem Infosit d.o.o. iz Poreča. Inicijalna investicija u razvoj tehnologije nije velika, a najveći dio ulaganja vezan je uz pripremu kampa za direktnu prodaju odnosno u parceliranju kamping prostora. Upravo je neparceliranost kampova te složenost promjena koje je potrebno uvesti u samu organizaciju prodaje, razlog što se za početak krenulo samo s dva kampa.

Valamar upravlja s ukupno devet kampova, a uvođenje online bookinga u ostale kampove planirano je u sljedećim godinama, počevši od 2007. Inače, grupa upravlja s 40 turističkih objekata na jadranskoj obali, odnosno s 23 hotela, 8 apartmanskih naselja te 9 spomenutih kampova što je sve zajedno trenutno najveći turistički portfelj pod jedinstvenim upravljanjem u Hrvatskoj.

Pročitajte više