Valter Drandić nositelj liste IDS-a i SDP-a za Pulu

Saborski zastupnik i predsjednik pulskog IDSa Valter Drandić bit će nositelj zajedničke liste IDSa i SDPa te kandidat za gradonačelnika grada Pule na sljedećim izborima za Gradsko vijeće, rečeno je danas u prigodi potpisivanja Sporazuma između IDSa i SDPa o zajedničkom nastupu na izborima za Gradsko vijeće. L

Kako je rečeno, na zajedničkoj je listi 14 IDS-ovih i sedam SDP-ovih kandidata, a najmanje će četiri kandidata biti predstavnici nacionalnih manjina i Udruge antifašističkih boraca.

Po riječima Valtera Drandića pobjeda te liste Puljanima će donijeti boljitak. "Osvojimo li vlast u Puli, u što sam uvjeren, građani će dobiti otvorenu, poštenu i djelotvornu upravu", kazao je Drandić i dodao kako će se Pula tada moći ponositi velikim projektima, poput izgradnje nove opće bolnice i osnivanja istarskoga sveučilišta. Ujedno je kazao kako će Pula postati napokon i gradom koji će se brinuti za najugroženije stanovnike.

Predsjednik pulskog SDP-a Denis Martinčić, koji je danas s Drandićem potpisao koalicijski sporazum, međustranačke je razgovore ocijenio otvorenim i korektnim.

Na novinarski upit što će biti s mandatom saborskoga zastupnika ako lista IDS-a i SDP-a pobijedi na izborima, Drandić je odgovorio kako će prihvatiti dužnost pulskoga gradonačelnika.

(Hina) xdspo yvkn

Pročitajte više