Varaždinski SDP: Zbog smeća Čehok treba mandat staviti na raspolaganje

VARAŽDINSKI SDP drži da je odluka varaždinskog gradonačelnika Čehoka vezana uz otpad samo jedan u nizu njegovih loših poteza kojima dokazuje neodgovornost prema gradu i smatra bi bilo vrijeme da Čehok mandat stavi na raspolaganje, rekao je predsjednik varaždinskog SDP-a Dražen Jagić na današnjoj tiskovnoj konferenciji.

Ocijenio je da je Čehok podcijenio pitanje gradskog otpada. "Bio je poznat datum zatvaranja odlagališta jer su iz Gornjeg Kneginca pravodobno upozoravali varaždinske gradske čelnike, a odluka kneginečkog Općinskog vijeća posljedica je odnosa gradonačelnika Čehoka prema toj prigradskoj općini na području koje se nalazi odlagalište. Ne vjerujem da će vijećnici Gornjeg Kneginca promijeniti odluku o zatvaranju odlagališta" dodao je Jagić, ujedno i predsjednik Kluba vijećnika SDP-a .

Otpad se odvozi iz Varaždina kako ne priliči gradu kakav je Varaždin. Cijela priča obavijena je velom tajni i gradski vijećnici dobivaju obavijesti iz medija, a ne izravno, ustvrdio je Jagić.

Grad Varaždin je platio 250.000 kuna za uređenje odlagališta u Severinu kod Bjelovara a da tamo još nije istovaren nijedan kamion varaždinskog smeća, upozorio je, rekavši kako se "bez znanja gradskih vijećnika plaćaju nepotrebni troškovi iz proračuna".

"Čehok premalo poštuje druge, prije svega gornjokneginečko Općinsko i varaždinsko Gradsko vijeće, jer odluke donosi mimo tog tijela. Tu mu pomaže i predsjednica Gradskog vijeća koja za sjednicu sazvanu 17. veljače nije uvrstila u dnevni red izvješće o događajima u vezi s odvozom i odlaganjem otpada. Vijećnici SDP-a će stoga tražiti dopunu dnevnog reda tom točkom. Odvoz otpada u Severin, mjesto 100 kilometara od Varaždina, povisit će cijene, što će opteretiti i građane i proračun", rekao je SDP-ovac Dražen Jagić.

Pročitajte više