VELIKI USPJEH KOMORNOG ORKESTRA "IVAN FILIPOVIĆ" U VERONI

Komorni zbor "Ivan Filipović" postigao je izuzetan uspjeh na XIV. međunarodnom natjecanju pjevačkih zborova, koje se održalo u Veroni od 2. do 5. travnja, izvijestio je danas dirigent tog zbora Goran Jerković.

U konkurenciji 34 zbora iz 14 zemalja Europe, Amerike i Australije Komorni zbor "Ivan Filipović" osvojio je Zlatnu plaketu i prvo mjesto u kategoriji mješovitih zborova, Specijalnu nagradu za najbolju interpretaciju zadane skladbe te Grand Prix za ukupno osvojen najveći broj bodova na cijelom natjecanju (97 od 100).

Taj broj bodova ujedno je i najveći koji je do sada postigao jedan zbor na svih 14 natjecanja "Concorso Internazionale di Canto Corale" u Veroni do sada.

Komorni zbor "Ivan Filipović" nastupio je s 27 pjevača u kategoriji mješovitih zborova sa zadanom skladbom. Izveo je skladbe "L'arte del ben cantare le fughe" Antonija Salierija, "Alma redemptoris mater" G. P. da Palestrine, "Plavo nebo" Mladena Tarbuka i "Ćaće moj" Ivan Matetića-Ronjgova.

"To nije prvi uspjeh Komornog zbora "Ivan Filipović", već je rezultat i nastavak višegodišnjeg kvalitetnog i upornog rada ambicioznih mladih ljudi, zaljubljenika u zborsku glazbu i njihova dirigenta Gorana Jerkovića", napisale su o hrvatskom zboru talijanske novine "L'Arena" od 6. travnja.

Nakon već osvojenih prvih mjesta i Zlatnih plaketa na natjecanjima pjevačkih zborova u Zagrebu, Zbor je i ove godine na Festivalu, održanom u ožujku u Hrvatskom glazbenom zavodu, osvojio Posebno priznanje za najkvalitetnije ukupno izveden program na Festivalu.

Pročitajte više