Veza Gotovine i južne Italije: Bjegunci iz jurećeg automobila izbacili dokumente o generalu

JEDINA veza između odbjeglog generala Ante Gotovine i južnotalijanskog mjesta Castello di Cisterna, u kojem je Gotovina navodno uhićen u četvrtak navečer, jest torba izbačena iz jurećeg BMW-a kojeg su dan ranije pokušali zaustaviti karabinijeri, a u kojoj su se nalazilo nekoliko članaka o odbjeglom generalu, skinutih s weba i tiskanih na printeru, doznaje Jutarnji list.

Naime, nakon što su u noći s 24. na 25. svibnja talijanski prometni policajci tokom rutinske kontrole u mjestu Castello di Cisterna pokušali zaustaviti crni BMW, automobil nije stao nego je ubrzao i prošao policijsku kontrolu, a nedugo zatim iz automobila je izbačena torba, u kojoj se nalazio par hlača i gorespomenuti članci o odbjeglom hrvatskom generalu.

Sljedećeg je dana u obližnjem gradu Mariglianu uhićen neimenovani Slovenac, a njegovo uhićenje nema nikakve veze s bijegom crnom BMW-a od karabinijera, piše Jutarnji list pozivajući se na "razmjerno pouzdane izvore".

Informaciju o torbi s dokumentima i fotografijama odbjeglog generala potvrdio je i neimenovani Vladin izvor, a potvrdu te informacije hrvatske vlasti dobile su od Talijana diplomatskim putem.

"Jutarnji" piše kako su tragom vijesti o torbi s dokumentima o Gotovinu djelatnici POA-e otputovali u Italiju kako bi provjerili sve relevantne informacije, a već u nedjelju su održani sastanci s talijanskim obavještajcima.

Pročitajte više