VIDEO Bandić: Naučio sam računati na grahu, nitko me ne može prevariti

Screenshot Index

MILAN Bandić se na današnjoj presici okomio na ministricu Divjak i eksperimentalnu reformu Škola za život.

Rekao je da njenu reformu smatra privatnim eksperimentom te dodao kako je on naučio računati na grahu.

>> VIDEO Bandić na presici napadao i vrijeđao novinare

"Opasno za ovu zemlju"

"Stranka koja ima četiri zastupnika u saboru ima ministricu koja eksperimentira s hrvatskom djecom. To je opasno. To nije dobro. To je opasno za ovu zemlju. To ne pomaže. Ja to kažem", rekao je Bandić. 

"Umjesto da radi svoj posao, ona želi polemizirati i dopisivati se s koalicijskim partnerima. Ja se ne želim ni s kim dopisivati. Nitko o kurikulumu nikad nije raspravljao. Nitko o tabletima nije raspravljao. Francuska uvodi zabranu na tablete do 15 godina. Je li to točno?" rekao je zagrebački gradonačelnik

"A vi kažete da će tableti riješiti problem hrvatskog obrazovanja. Očito je dobavljač tableta, ne tableta za glavu nego ovih tableta, dobar. Očito nema drugog razloga", smatra Bandić. 

Matematika iz graha

"Je li imaju sva djeca u Hrvatskoj mogućnost da nabave tablete? Nemaju", dodao je. 

"Ja sam računao na grahu. Vi ste mladi. Ja sam grah nosio u vrećici. Na grahu! Naučio sam iz toga, nitko me ne može prevariti. Sva matematika je na prste dvije ruke, ovo je sva matematika", otkrio je Bandić.

"Ne podcjenjujući tehnologiju, telekomunikacije... Ali to neće riješiti hrvatsko obrazovanje, nema šanse. To je eksperiment koji ne može ispasti dobro", rekao je Bandić.

Pročitajte više