VIDEO Bulj Plenkoviću: Znam da imate velike probleme, EU demontira vas i vašu Gabi

Foto: Patrik Macek/PIXSELL

U SABORU je danas na rasporedu Aktualno prijepodne u kojem se postavljaju pitanja premijeru Andreju Plenkoviću i članovima vlade.

"Poštovani premijeru, znam da imate velike probleme. Demontiraju vas europske institucije, OLAF provjerava vašu Gabi", započinje svoje pitanje Plenkoviću Mostov Miro Bulj. 

"Dolazimo do granice od 12 kuna s cijenom goriva. Pada cijena barela, a u Hrvatskoj raste cijena goriva. Trebali ste smanjiti trošarinu, a vi ste zamrznuli cijene i sad ste omogućili da ono što su trgovci izgubili tijekom zamrzavanja nadoknade sad nakon odmrzavanja", kaže.

 

"Hvala, zastupniče Bulj, kad ću ići na Europsko vijeće, uzet ću vas da mi tamo pokažete tko je tko i s kim treba. Ili da vas Božinović povede kao antivaksera. Udružujete se s krajnjom ljevicom, a glumite desnicu. Sami šapućete da ste falili. Sad skupljajte potpise, skupljajte ih još, može i do 2023.", odgovara Plenković.

Plenković je kazao kako postoji mogućnost da vlada ponovno limitira cijene goriva, ako i sljedećeg tjedna bude najava povećanja cijena. 

Selak Raspudić se javila za povredu poslovnika. "Premijer je nervozan, mislim da je to zato što je gladan. U zadnje vrijeme stalno spominju salamu. Mi iz Mosta ćemo vam rado kupiti 10 dkg parizera da ne budete gladni", kaže.

"Spominjali ste antivaksere, ja ne znam o čemu vi pričate, to nije bila tema. Tema je da smo pali ispod četiri milijuna stanovnika", govori Bulj.

Pročitajte više