VIDEO Đakićev sin objavio snimku jurnjave 200 km/h po običnoj cesti

Foto: Screenshot Index, Facebook

IVAN ĐAKIĆ, sin HDZ-ovca i predsjednika HVIDRA-e Josipa Đakića, koji prije šest mjeseci nije silazio s naslovnica medija nakon što je na svom Facebooku objavio odvratnu božićnu čestitku Srbima s ustašom koji u ruci drži odrubljenu glavu četnika, sada je na svom Instagramu objavio snimku jurnjave automobilom. 

Jurnjava brzinom od 195 km/h po običnoj cesti u noći

Mlađi Đakić koji je u lipnju nepravomoćno osuđen na 11 mjeseci zatvora uvjetno, a naloženo je i oduzimanje njegova iPhonea zbog širenja netrpeljivosti na Facebooku i prijetnji novinaru Ivanu Žadi, na svom je zaključanom Instagramu prije nekoliko dana objavio video snimljen za volanom automobila koji ubrzava do 195 kilometara sat po običnoj cesti. Objavio je to na Instagram storyju, a video je snimljen u noćnim satima. Snimljen je s mjesta vozača. Ne vidi se točna lokacija, no vidi se kako se radi o običnoj cesti, a uz nju se nalazi i nekoliko kuća, no nije jasno radi li se o cesti kroz naseljeno mjesto ili izvan naseljenog mjesta.

Kako god bilo, brzina kojom se kreće automobil sa snimke višestruko je veća od dozvoljene. Osim brzine, počinjen je još najmanje jedan prekršaj - korištenje mobitela u vožnji. I za korištenje mobitela u vožnji i za vožnju 50 km/h iznad ograničenja u naseljenom mjestu drastično su povećane kazne izmjenama Zakona o sigurnosti prometa na cestama koje su stupile na snagu početkom kolovoza. 

Htjeli smo provjeriti je li za volanom automobila koji juri gotovo 200 kilometara na sat Ivan Đakić. 

Kratak razgovor s Josipom Đakićem, ocem Ivana Đakića

Nazvali smo Josipa Đakića kako bismo ga upitali zna li što o snimci koju je njegov sin objavio na Instagramu. 

Razgovor je tekao ovako: 

Index: Dobar dan, gospodine Đakić, vaš sin Ivan Đakić je na Instagramu objavio snimku jurnjave gotovo 200 kilometara na sat, znate li nešto o tome?

J. Đakić: Kako bi ja mogao znati?

Index: Pretpostavljamo da komunicirate s njim.

J. Đakić: Pa... Doviđenja...

Tu je veza prekinuta. 

Divljao autom na dočeku nove godine

Nakon što smo uspjeli doći do broja Ivana Đakića (promijenio je broj nakon što je izbila priča o odvratnoj fotografiji upućenoj Srbima) i njega smo nazvali, no nije nam odgovarao na opetovane pozive. 

Index je, inače, početkom godine objavio snimku novogodišnjeg divljanja Ivana Đakića automobilom u centru Pitomače. Đakić je na dočeku nove godine turirao, palio gume, naglo kretao i radio krugove na magistralnoj cesti koja prolazi kroz Pitomaču, a promet u tom trenutku nije bio zatvoren, i to u neposrednoj blizini trga na kojem su ljudi slavili novu godinu.. Policajci su stajali nekoliko metara dalje, a tek su nakon nekog vremena intervenirali.

Kada su krenuli zaustaviti Ivana Đakića, on se zaključao u autu. Ipak su ga uspjeli zaustaviti i napisali su mu tri prekršajne prijave. Jednu od tih prijava Đakić je dobio zbog alkoholiziranosti. Kao mladi vozač trebao je naime imati 0,0 promila, a nakon divljanja izmjereno mu je 0,2 promila alkohola u krvi. 

Đakićev sin je šef hotela

Osim što izaziva ekscese, sin utjecajnog HDZ-ovca Josipa Đakića upravlja hotelom. Mlađi Đakić je naime šef hotela Divino u Pitomači. 

Hotel je Ivanu Đakiću pomogao i na sudu. Općinski sud u Virovitici kao olakotnu okolnost prihvatio je i to da je Đakić - poduzetnik. Da je 22-godišnji sin saborskog zastupnika HDZ-a Josipa Đakića poduzetnik, slaže se i ministar turizma Gari Cappelli, također član HDZ-a, s obzirom na to da je njegovo Ministarstvo Đakićevoj firmi bespovratno dodijelilo 130 tisuća kuna. Za bazen. 

Đakići su hotel stekli u okolnostima koje nisu razjašnjene. Riječ je o hotelu koji je postojao prije nego što su ga preuzeli Đakići i preuredili. Hotel se prije zvao Aida, a otvoren je 2007. godine. Na otvaranju je bila HDZ-ova elita među kojom je bio Vladimir Šeks, ali i Josip Đakić. Iza hotela stajao je poduzetnik Stjepan Široki sa svojom tvrtkom Zlatni klas. On je za Index prije pola godine ispričao kako su mu HDZ-ovci sve namjestili i natovarili mu tri prijave u visini od pet milijuna kuna zbog čega je ostao bez hotela. 

Pročitajte više