Video: iPhone 3G - ovaj dolazi u Hrvatsku!

PREDSTAVLJEN je novi iPhone 3G - ljepši, napredniji, jeftiniji, ali ono najbitnije je to da dolazi i u Hrvatsku.

Glasine koje su u zadnje vrijeme kružile medijima napokon su se obistinile. Novi iPhone dolazi u dvije boje, glossy crnoj i Apple bijeloj, ima 3G, integrirani GPS, a cijena mu je 199 dolara za model od 8 GB (samo crni) ili 299 dolara za jači model od 16 GB (crni i bijeli model).

Apple odredio maksimalnu cijenu od 300 dolara

Bit će u ponudi u 70 zemalja svijeta, a najranije počinje s prodajom 11. srpnja ove godine dok će do kraja godine biti dostupan i u Hrvatskoj pod okriljem T-Mobilea. Politika prodaje ovog popularnog "mobitela" uvelike se promijenila tako da će, osim dostupnosti u 70 zemalja, biti ponuđen po maksimalnoj cijeni od 300 dolara.

Hrvatska otvara vrata iTunes Storeu

Naravno tu cijenu će mnogi iskoristiti kao izvrstan izvor zarade uz obvezno potpisivanje pretplatničkog ugovora na jednu ili dvije godine. Prilikom predstavljanja prethodnog modela kao jednu od glavnih prepreka nemogućnosti prodaje u našoj zemlji navodio se iTunes Store koji više ne predstavlja nikakav problem. Naime, možemo očekivati ili hrvatsku inačicu ovog servisa ili neku regionalnu koja će također biti dovoljna.

I dalje impresivne performanse

Novi iPhone dolazi s nešto promijenjenim proporcijama, tako je deblji 0.7 milimetara, i duži pola milimetra, ali je zato neznatno lakši. Pokreće ga softver Mac OS X v10.4.10 koji nudi velik broj novih mogućnost od kojih se ističe potpuno funkcionalan GPS. Tu je i dalje velik 3,5-inčni ekran osjetljiv na dodir i otporan na ogrebotine koji prikazuje sliku 480 x 320 piksela ili video u maksimalnoj rezoluciji 640 x 480 piksela (30 fps).

Iako je prethodni model odudarao dizajnom od moguće konkurencije, novi je model još napredniji po tom pitanju. Na prvi dojam izgleda nježnije posebice s zaobljenom stražnjom stranom. Kako izgleda uživo, morat ćete se strpjeti još neko vrijeme, ali je zato ovdje video.

V.M.
Foto: apple.com

Pročitajte više