VIDEO Milanović nakon presice o padu drona: Premijer nije budala, ali neki drugi jesu

Screenshot: HRT

PREDSJEDNIK Zoran Milanović u Rijeci komentirao je istragu o padu letjelice u Zagrebu, ali i neke druge aktualne teme. 

"Nisam gledao konferenciju, ali sam imao suradnike koji su u tome sudjelovali", rekao je Milanović. "Ja sam tome pristupio vrlo ozbiljno, od početka stvar je ozbiljena. Letjelica, objekt od šest tona je pao na Zagreb", rekao je Milanović. 

Rečeno je da nisu nađeni tragovi eksploziva. "Kažu da nije privredni ni vojni, je li to zemaljskog porijekla? Je li to s neba palo? Iz neke druge dimenzije?" rekao je.

"Ako nije privredni ni vojni eksploziv, ako je zemaljski, je li s nekog filmskog seta? Da pitamo Clinta Eastwooda? Trebalo je formirati državnu komisiju, ovo su izvanredni događaji, to se nije dogodilo nikad i vjerojatno neće”, rekao je Milanović na konferenciji

"Peglanje" neozbiljnih izjava

"Mene je zanimalo je li u tom letećem objektu bilo TNT-a. Je li se radilo o eksplozivu, o recimo 50 kilograma, koji bi, recimo, sušačku gimnaziju pretvorio u pepeo ili je samo oštetio. Pedeset kila TNT-a bi razvalilo i Mamuticu. To je deset tenkovskih granata i više u jednom. Na kraju eksploziva nema ni privrednog ni vojnog. Kojeg ima? Zadnjih deset dana ili dva tjedna je bilo peglanje neozbiljnih izjava ministra i premijera", rekao je Milanović.

Kaže da konferencija o padu nije bila jasna ni vojnim profesionalcima. "Vojni profesionalci, ljudi ogromnog iskustva ne kuže što se tamo govorilo jer se nije govorilo ništa. Govorilo se na način da premijer ne ispadne budala. Premijer nije budala, ali neki drugi jesu", rekao je Milanović. 

Izjave o NDH iz Splita nije htio komentirati, ali je poručio neka sada to malo komentira premijer. Rekao je i da ne želi komentirati rekonstrukciju vlade jer nema što komentirati. O smrti rukometaša u Sjevernoj Makedoniji kaže da ga nije detaljno pratio te da ne može nagađati je li išta zataškano. 

Pročitajte više