IZBORI U SPLITU

VIDEO Obratio se pobjednik Puljak: Prvi dan ćemo okupiti direktore gradskih tvrtki

Foto: Index

POBJEDNIK splitskih izbora Ivica Puljak obratio se javnosti.

 

 

Novoizabrani splitski gradonačelnik Ivica Puljak večeras je izjavio kako je sa svojim suradnicima ostvario  veliku pobjedu te je najavio kako će se Splitom drukčije upravljati nego u posljednjih 30 godina.

 Uz zvuke Oliverove pjesme "Splite moj" Ivica Puljak je stigao u izborni stožer. 

 "Ovom pobjedom građani su nama dali podršku da je naše zauzimanje za red i javni interes ispravno, a u sljedeće tri godine ćemo vidjeti primjer da se u jednim velikom gradom kao što je  Split može upravljati drukčije nego u zadnjih 30 godina, jer oni koji su ranije upravljali gradom poraženi su," rekao je u pobjedničkom govoru novi-stari gradonačelnik Ivica Puljak.

Građani su donijeli odluku da Split bude grad bez povlaštenih, s javnim natječajima, a ne klijentelizmom, istaknuo je. 

Ovo što će se događati u Splitu je jedan način života, rekao je Puljak i ponovio da će biti gradonačelnik svih građana Splita. 

Split - put za cijelu Hrvatsku

Pozvao je sve građene Hrvatske da prate što će se događati u Splitu, jer vjeruje da će to biti put za cijelu Hrvatsku. Treba biti ponosan na grad Split, bit će to primjer najboljeg grada u Hrvatskoj, ustvrdio je. 

Odgovarajući na novinarska pitanja, Puljak je rekao da, iako je predsjednik stranke na nacionalnoj razini - Centar, on će se kao gradonačelnik zauzimati za intrese Splita.  Najavio je kako će već sutra početi razgovore s SDP-om i Mostom radi stvaranja većine u  splitskom Gradskom vijeću.

"Vjerujem da ćemo uskoro imati većinu" , rekao je. 

"Neki nas zovu ljevica, neki desnica, a mi se  zovemo Centar i jesmo centar,  istaknuo je Puljak dodajući da je to politika balansa. Također je rekao da je jedino što Centar želi od suradnje s partnerima da nema, nikavih podjela plijena i kako misli da su oni sad spremni na takav model.

Najavio je i sastanak s direktorima javnih tvrtki i pročelnicima u Gradskoj upravi s kojim će razgovarati  o javnom interesnu u  Splitu. Posebno je spomenuo da će prvi dan otići do direktora Čistoće, "jer je to hitno."  Kako je rekao turizam se vratio, ali su se dogodile stvari koje su napregnule infrastrukturu grada Splita. 

Nastavak realizacije projekata Dračevac i Žnjan

Puljak je također najavio nastavak realizacije projekata Dračevac i Žnjan.

Spominjući realizaciju projekta Žnjan, rekao je kako će surađivati s Vladom.  Istaknuo je  da je i dosad imao profesionalnu komunikaciju s predsjednikom Vlade  Andrejom Plenkovićem te se nada kako će tako biti i ubuduće.

Također je rekao kako je čuo da mu je protukandidat Zoran Đogaš javno čestitao, ali da ga nije nazvao i čestitao mu osobno.

Tekstualni prijenos

Zahvaljujem svima, i onima koji su glasali za nas i onima koji su glasali za druge. Ja ću biti gradonačelnik svima. Građani su donijeli odluku da Split bude grad bez povlaštenih, s javnim natječajima. Ovo što će se događati Splitu je jedan način života.

Pozivam sve građane Hrvatske da prate što će se događati u Splitu jer vjerujem da je to put za cijelu Hrvatsku. Treba biti ponosan na grad Split i siguran sam da ćemo biti ponosni. Bit će primjer za najbolji grad u Hrvatskoj.

Tko vam je prvi čestitao?

Netko od kolega iz stožera.

Prvi potezi?

Na prvi dan ćemo okupiti sve direktore javnih tvrtki i predstaviti nacrt što će se događati u iduće tri godine. Očekujemo veliki rad od svih.

Mi smo ovom podrškom građana ojačani. Jasno je svima što građani žele, žele natječaje, a ne klijentelizam!

Što je hitno riješiti?

Sutra je običan dan...

Prvi dan ću otići kod direktora Čistoće da vidimo što je s tim.

Mislim da je hitno da ovaj turizam sredimo, drago nam je da se turizam vratio, ali su se dogodile stvari koje su napregnule našu infrastrukturu...

Žnjan ide svojim tijekom, uskoro će se predložiti potpisivanje ugovora o koncesiji.

Uvijek smo komunicirali s premijerom, surađivali, ne vidim nikakav razlog da se to ne dogodi.

Idete li na Ultru?

Ja ne idem na Ultru, na Ultru idu djeca...

Imali ste trzavica s SDP-om...

Sada je vrlo jasno što mi želimo od suradnje, nema nikakve podjele plijena, mislim da su oni sada spremni na takav model. I da ćemo surađivati i s SDP-om i Mostom.

Jeste li vi desnica ili ljevica ili?

Neki nas zovu desnica, neki ljevica, mi se zovemo Centar i jesmo centar. To je politika balansa.

Ja sam predsjednik nacionalne stranke, imamo dvije saborske zastupnice, neminovno je da se bavimo i nacionalnom politikom, ali moje je grad Split. To je velika obaveza za naše kolege i partnere i trudit ćemo se da opravdamo povjerenje građana.

O projektima:

Očekujem da se većina projekata donosi velikom većinom glasova.

Bojite li se kupovine vijećnika?

Ne bojim, mi da smo to htjeli ne bismo ni išli na ove izbore. Vjerujem u svoje vijećnike.

Pročitajte više