VIDEO Ovako jutros izgleda Sava u Zagrebu

Foto: Ena Dragičević/Index

Opadaju vodostaji rijeka diljem Hrvatske. Najteže je bilo na području Gorskog kotara i Like, gdje su se zbog obilnih pljuskova izlili bujični vodotoci pa je privremeno bio prekinut promet na županijskim cestama.  Iz korita se izlila bujica Tisovac u Donjem Pazarištu i rječica Bogdanica u Kolakovici, ali vodostaj opada i uskoro se očekuje povlačenje vode, izvijestili su iz gospićke ispostave Hrvatskih voda.

Unatoč kiši koja je ponegdje i obilno jučer padala u Austriji i Sloveniji, vodostaj Drave više neće rasti. "Trenutni je protok na Hidroelektrani Varaždin 1500 kubnih metara u sekundi i danas neće biti veći od toga", rekao je HRT-u jučer Miljenko Brezovec iz HEP-a.

"Najavljene su nove oborine u slijevu rijeke Drave i u Sloveniji i u Austriji te se može očekivati još određeno povećanje protoka tijekom ponedjeljka, no za očekivati je da će se u međuvremenu ovaj vodni val koji sada prolazi kroz naš sustav smanjiti, tako da ne očekujemo da bi drugi vodni val ovog tjedna trebao imati veće iznose od ovih koje imamo sada, dakle 1650 kubnih metara u sekundi", kazao je jučer Miljenko Brezovec iz HEP-a.

Evo kako jutros izgleda Sava u Zagrebu.

 

Pročitajte više