Video: Peveci u zatvoru ostaju do ponedjeljka, tada nova odluka o pritvoru ili puštanju

UHIĆENI tajkunski bračni par Višnja i Zdravko Pevec kasno sinoć, oko 22.30 sati, privedeni su istražnoj sutkinji Antoniji Bagarić.

Nešto ranije, malo prije 20 sati, pred istražnu sutkinju dovedena je i knjigovotkinja Pevecovih Dragica Barišić, čiji je suprug medijima najavio da ona ima namjeru u potpunosti surađivati s istražiteljima.

Dvjema osobama određen je istražni zatvor od 48 sati, izvijestila je policija a kako se neslužbeno doznaje, radi se o supružnicima Pevec. Dragica Barišić je puštena na slobodu.

Kako doznajemo bračni par Pevec u zatvoru će sigurno biti do ponedjeljka te se tada očekuje odluka istražnog suca o eventualnom daljnjem zadržavanju ili puštanju na slobodu. Državno odvjetništvo ima rok do subote u 21 sat da preda zahtjev sudu, a sudac zatim ima još 72 sata da se očituje o njihovom zahtjevu. No, prema našim informacijama sve će se znati već u ponedjeljak.

Nepodmirene mjenice, sumnjivi krediti, tvrtkin novac na privatnim računima...

Detalje istrage u ovoj je fazi nemoguće saznati, poznato je tek da se supružnici Pevec terete za kazneno djelo zloporabe položaja i ovlasti u gospodarskom poslovanju, a prema neslužbenim informacijama sumnjiči ih se da su izdali oko 140 milijuna kuna mjenica bez pokrića, koje su ostale nepodmirene te da su od banaka pod još nerazjašnjenim okolnostima dobivali kredite u ukupnom iznosu od čak dvije milijarde kuna, a dio tog novca završio je, kako se sumnja, na privatnim računima.

Pevecovi su inače uhićeni u noći sa srijede na četvrtak, prethodno su u srijedu poslijepodne privedeni u bjelovarsku policiju na obavijesni razgovor, a tijekom četvrtka temeljito su pretražene i njihove dvije obiteljske kuće u Bjelovaru i okolici. Dragica Barišić službeno je uhićena u srijedu navečer iza 22 sata.

Policija je vrlo štura u izjavama vezanim uz ovaj slučaj, pravdajući se tijekom istrage, a više će detalja, kako se očekuje, biti poznato u narednim danima.  

Pročitajte više