VIDEO Prosvjed protiv policijske brutalnosti u Mostaru, okupilo se više stotina ljudi

Screenshot: YouTube

VIŠE stotina Mostaraca okupilo se danas popodne ispred dviju policijskih zgrada u središtu grada u znak prosvjeda protiv policijske brutalnosti nad mladićem koji je pretučen u subotu navečer, što su zabilježile nadzorne kamere.

Izvikivanjem "Mostarska policija, mito i korupcija", Mostarci su podržali Slavena Blaževića kojeg su dvojica policajaca pretukla u vrijeme policijskog sata. Okupljeni prosvjednici istaknuli su i transparent "Tata, strah me policije" ispred zgrade Ministarstva unutarnjih poslova.

Okupljanje je proteklo mirno i nakon izvjesnog vremena prosvjednici su se razišli. Lokalni mediji izvijestili su da su se i policajci, koji su osiguravali zgrade sjedišta MUP-a i Policijske uprave u Mostaru, solidarizirali s prosvjedima.

Podsjetimo, Blaževića su pretukla dvojica policijskih djelatnika, Jusuf Penava i Armin Vrače.

Blažević je rekao medijima kako se ispričao policajcima što je bio vani za vrijeme policijskog sata uvedenog radi suzbijanja širenja koronavirusa. No policajci su ga najmanje deset puta udarili u glavu, pokazuje snimka nadzorne kamere. MUP je suspendirao dvojicu policajaca, a sam Blažević je najavio da će ih tužiti.

>>> VIDEO Policajci u Mostaru pretukli mladića zbog kršenja mjera, suspendirani su

Policajci su Bošnjaci, a oca pretučenog mladića ubili su bošnjački vojnici

Ovaj je slučaj dobio dodatno na značenju jer su policajci Bošnjaci, a žrtva je mladić čijeg su oca Željka Blaževića kao zarobljenog pripadnika Hrvatskoga vijeća obrane ubili pripadnici bošnjačke Armije BiH u mjestu Trusini kod Konjica, navode mediji.

Udruga obitelji poginulih i nestalih branitelja HVO-a Herceg-Bosne najoštrije je osudila iživljavanje policijskih službenika nad građanima Mostara

"Naše je razočaranje tim veće jer se radi o sinu mučki ubijenog Hrvata u Trusini. Od odgovornih u MUP-u i Tužiteljstvu HNŽ-a tražimo žurno procesuiranje i kažnjavanje policijskih službenika koji su počinili ovo brutalno nasilje nad sinom ubijenog branitelja", naveli su u priopćenju iz stradalničke udruge.

Pročitajte više