POLITIKA

VIDEO Škoro: Uhite ih, liše ih slobode, skinu im imunitet, a poslije toga ništa

Foto: Patrik Macek/PIXSELL

SABOR je danas skinuo imunitet trojici zastupnika, HDZ-ovima Darku Puljašiću i Draženu Barišiću te SDP-ovom Vinku Grgiću, s tim da je za Barišića i Grgića dao i odobrenje da ih se zbog navodne umiješanosti u aferu Janaf liši slobode i odredi istražni zatvor.

Te odluke bez presedana u modernom saborovanju, jer nikada u jednom danu nisu skinuti imuniteti trojici zastupnika, sabor je donio velikom većinom glasova.

Miroslav Škoro i njegov Domovinski pokret bili su jedni od onih koji su zatražili stanku prije glasanja.

Škoro: Ovo je igrokaz

"Ne znamo želimo li sudjelovati u ovom igrokazu. Imali smo situacije s gospodinom Vidoševićem, Sanaderom i gospođom Rimac, ali te postupke nakon što izađu iz sabora nitko više ne prati. Zato tražim stanku da se konzultiramo hoćemo li biti suzdržani ili ćemo glasati", rekao je Škoro u saboru pa kasnije dodao pred novinarima:

"Zatražili smo stanku jer smo se željeli dodatno konzultirati. Jučer smo svi otišli iz sabornice misleći da je u pitanju dvoje ljudi, na kraju smo vidjeli da ih je troje. Najveća rak-rana hrvatskog društva je pravosuđe. Uhite ljude, liše ih slobode, skinu im imunitet, ali poslije toga nema efikasnosti ni učinkovitosti onih koji bi trebali taj proces dovesti do kraja."

Pročitajte više