Video: Srpska policija uhitila muškarca koji je brutalno silovao i ugušio djevojčicu

SRPSKA policija je uhitila 52-godišnjeg Mladena Ogulinca za kojeg se sumnja da je jučer silovao i ugušio osmogodišnju djevojčicu u Starim Ledincima.

"Osumnjičeni je pronađen u šumi iznad sela Stari Ledinci", kazao je srpskim medijima direktor policije Milorad Veljović koji je jučer izjavio da je ubojica prvo silovao djevojčicu pa je ugušio, da bi potom i pobjegao.

Namamio je da ode s njim u kuću

Nestanak 8-godišnjakinje prijavili su roditelji kada su se jučer oko 16 sati vratili s posla, a njezino mrtvo tijelo je pronađeno u dvorištu Ogulinčeve kuće. Navodno je djevojčica bila u kući sa svojim četverogodišnjim bratom kada je došao Ogulinac te je namamio da ode kod njega u kuću.

Izvor blizak istrazi tvrdi da je djevojčica monstruma pustila u kuću zato što ga je poznavala; njegova sestra donedavno ju je čuvala dok su roditelji bili na poslu. "Osumnjičeni je vjerojatno znao da su djevojčica i njezin brat bili sami u kući. Brat nije ništa vidio ni čuo zato što je spavao. Ogulinac je djevojčicu izveo iz kuće i potom je odveo do svoje kuće, gdje ju je silovao i udavio", tvrdi Blicov izvor.

"Napravit ćemo sve da ubojica bude adekvatno kažnjen"

Još nije sigurno koji je točan uzrok smrti, no pretpostavlja se kako je to gušenje. "Ona je pronađena mrtva, prekrivena lišćem s krpom u ustima. To je sve što znamo. Je li ugušena nakon silovanja i kako, to će se vidjeti nakon obdukcije", kazala je istražna sutkinja Tatjana Đurašković, piše B92.

Ogulincu je odmah određeno 48-satno zadržavanje u pritvoru. "Tužiteljstvo će poduzeti sve zakonske mjere da ubojica djevojčice bude adekvatno kažnjen", izjavio je glasnogovornik Republičkog javnog tužiteljstva Tomo Zorić. Ogulinac će sutra biti izveden pred istražnog suca Višeg suda u Novom Sadu.

Ogulinac već bio u zatvoru zbog silovanja?

Veliki broj stanovnika Starih Ledinaca je s policijom krenuo u potragu za ubojicom. Ogulinca traže na širem području Fruške Gore, a policija je pozvala i građane da im pomognu s informacijama.

Stanovnici Starih Ledinaca tvrde da je njihov susjed i ranije bio osumnjičen za pokušaje silovanja. "Čula sam priče po selu da je bio u zatvoru zbog silovanja, ali nisam tome pridavala pozornost jer ne znamo je li se to stvarno dogodilo. No, ako je bio u zatvoru, onda ga očito nisu smjeli pustiti na slobodu", kaže jedna mještanka koja je željela ostati anonimna.

Pročitajte više