VIDEO Tomašević: Drago mi je pozdraviti zastupnika Škoru koji se prvi put pojavio

TOMAŠEVIĆ je dao izjavu novinarima prije nego što je na gradskoj Skupštini predstavio proračun.

O mjeri roditelj odgojitelj

"Pravedna, dobra i efikasna je odluka o mjeri roditelj odgojitelj. Ostaje im tisuću kuna i upis u vrtiće te zaposlenje. Naša demografska politika se temelji na tome da svako dijete u svom kvartu ima pristup kvalitetnom obrazovanju.

Ovakvi novčani transferi dovode do depopulacije drugih dijelova Hrvatske, jer obitelji s puno djece sele u grad Zagreb zbog ovih transfera, koji drugdje ne postoje.

Činjenica jest da je ta mjera počela s 23 milijuna kuna, a završila s 523 milijuna kuna", rekao je Tomašević, dodajući da je ovo prvi put da je tako dugo trajao aktualni sat i izglasavanje dnevnog reda.

"To je odluka o novčanoj pomoći, ne radi se ni o kakvom zakonu, niti o kakvom stečenom pravu, radi se o odluci, ne o zakonu, ne postoji čak ni ugovorni odnos između Grada i korisnika", poručio je.

O Škori

"Drago mi je pozdraviti zastupnika Škoru, koji je prvi put nakon konstituirajuće sjednice došao na sjednicu", rekao je Tomašević.

 

Novinari su ga pitali hoće li biti problema u gradskim vrtićima zbog ukidanja mjere.

"Treba znati da je sada slobodno više od 500 mjesta u dječjim vrtićima, planiramo izgraditi barem četiri, u sljedeće dvije godine 12", rekao je.

Za mostovce je rekao da ne znaju čitati proračun niti predati amandmane.

Pročitajte više