Vidović na konferenciji ministara za mlade u Budimpešti

MINISTAR rada i socijalne skrbi Davorko Vidović sudjelovao je danas na konferenciji ministara odgovornih za mlade u zemljama kvadrilaterale koja je održana u Budimpešti.

Uz hrvatske predstavnike konferenciji su prisustvovala izaslanstva Italije, Slovenije i Mađarske, priopćilo je Ministarstvo rada.

Na konferenciji su razmatrana iskustva nacionalnih politika za mlade kroz predstavljanje strategija, zakonodavstva i institucionalnog sustava.

Hrvatski ministar rada predstavio je Vladin Nacionalni program djelovanja za mlade kao dokument koji se temelji na načelima politike Europske Unije prema mladima.

Vidović je konferenciju ocijenio "iznimno konstruktivnom" jer je ponudila konkretne prijedloge za politiku mladih, a kvadrilaterala se pokazala izvrsnom za regionalnu suradnju četiriju zemalja.

Na konferenciji je predložen skorašnji sastanak stručnih skupina za suzbijanje opojnih droga, jer je to opći problem koji traži zajedničko djelovanje svih članica kvadrilaterale.

Nakon konferencije Vidović će razgovarati s mađarskim ministrom rada i zapošljavanja Sandorom Buranyem o iskustvima s područja tržišta rada i zapošljavanju, napose u pograničnom području.

Pročitajte više