Vinkovci: izložba fotografija Suzane Pranjković

Prva samostalna izložba fotografija Suzane Pranjković, članice Foto kluba Vinkovci i vinkovačke likovne "Grupe 1999", otvorena je večeras u vinkovačkoj dvorani Matice hrvatske.

Pod nazivom "Put", na izložbi je izloženo 35 fotografija nastalih tijekom brojnih putovanja autorice po Hrvatskoj i Europi, a naglasak je stavljen na detalje, posebice u arhitekturi koji se, kako je kazala sama autorica, običnim okom teško zapažaju.

U nazočnosti brojnih posjetitelja, izložbu Suzane Pranjković predstavio je vinkovački kipar i osnivač "Grupe 1999" Antun Babić, rekavši kako je riječ o do sada u Vinkovcima postavljenoj najcjelovitijoj fotografskoj izložbi, počevši od same pozivnice za izložbu do bogatog kataloga i načina na koji su fotografije izložene.

Izložbu je zatim otvorio vukovarsko-srijemski župan Nikola Šafer.

Vinkovačka fotografkinja Suzana Pranjković (1981.) do sada je izlagala na brojnim klupskim izložbama u Hrvatskoj. Vinkovačka izložba prva joj je samostalna izložba.

Za fotografije, izložene večeras u dvorani Matice hrvatske u Vinkovcima, pod nazivom "Put" dobila je 2001. prvu nagradu za kolekciju fotografija na Salonu fotografije "Vinkovci 2001".

(Hina) xždra ymć

Pročitajte više