VIPnet se priprema za komercijalnu ponudu UMTS-a

VIPnetu je danas, na 20 godina, dodijeljena koncesija za UMTS te će ubrzo nakon potpisivanja Ugovora o koncesiji s Vijećem Hrvatske agencije za telekomunikacije, pustiti UMTS mrežu u komercijalnu upotrebu.

Time će VIPnet postati jedan od prvih operatera u Europi koji će korisnicima istovremeno nuditi dvije tehnologije treće generacije: EDGE i UMTS. Spremnost za uvođenje UMTS tehnologije VIPnet je dokazao još u svibnju 2003. godine uspostavljanjem UMTS veze s četiri najveća hrvatska grada, jedan je od prvih operatera u Europi koji je uspostavio međunarodni UMTS poziv.

"Pokretanjem EDGE tehnologije u travnju ove godine VIPnet je postao prvi operater u Hrvatskoj koji je svojim korisnicima ponudio usluge treće generacije mobilne telefonije. Do kraja lipnja EDGE tehnologijom pokrili smo 90 posto stanovništva Hrvatske, a UMTS je logičan nastavak ulaganja u 3G koje će osigurati postupan razvoj i implementaciju inovativnih proizvoda i usluga", rekao je Josef Vinatzer, predsjednik Uprave VIPneta na konferenciji za novinare.

UMTS je za VIPnet logičan nastavak ulaganja u 3G. UMTS će već u prvoj fazi omogućiti brzine prijenosa podataka od 384 kbps, a u dogledno vrijeme i brzine preko 2 Mbps. Također, uvođenje UMTS-a potaknut će nova, dugogodišnja ulaganja u domaće telekomunikacijsko tržište i njegov daljnji razvoj. 

Danas VIPnet na tržište uvodi novu VIPme tarifu koja nudi najniže cijene poziva na prepaid tržištu u Hrvatskoj. Cijene su snižene do 43 posto u usporedbi s dosadašnjima. Tako će cijena poziva prema VIP mreži biti 0,91 kn/min, poziva prema drugim mrežama u Hrvatskoj 1,91 kn/min (PDV uključen u cijene).

Nova tarifa dostupna je na najjednostavniji mogući način – bilo kada i bilo gdje. Jednostavnim slanjem VIP.sms poruke kojom se račun obnavlja s najmanje 150 kn automatski se uključuje ova atraktivna tarifa na 30 dana. Za daljnje korištenje nove tarife postupak je potrebno ponoviti a ako se račun obnovi na druge, uobičajene načine, uključuje se VIPme CALL tarifni model. Za obnavljanje računa VIP.sms porukom korisnici koji posjeduju kreditnu karticu trebaju se registrirati u VIP.centru ili kod VIP.partnera, a usluga se aktivira u roku od 24 sata nakon registracije.

S novom tarifom u ponudi će se naći i posebna ponuda VIPme kompleta. Ako VIPme korisnik koji želi koristiti novu tarifu potpiše ugovor na 12 mjeseci prema kojem će mu svaki mjesec račun biti obnovljen s 150 kn, moći će kupiti telefon VFL Motorola V525 za 191 kn, telefon VFL Siemens CV65 za 0,91 kn i telefon Sony Ericsson T610 za 91 kn. Pod istim uvjetom mogu se kupiti i svi VIPme kompleti koji se nalaze u ponudi po cijeni umanjenoj za 91 posto, a ponuda vrijedi do 30. studenog 2004. ili do isteka zaliha.

Pročitajte više