Vlada: Nagrade zlatnim skijašima Kostelić

HRVATSKA će Vlada osvajače triju zlatnih medalja na Svjetskom prvenstvu u skijanju Janicu i Ivicu Kostelić, kao i članove stručnog vodstva Hrvatske skijaške reprezentacije, nagraditi s ukupno 1,2 milijuna kuna neto.

Osvajačica dviju zlatnih medalja (u kombinaciji i slalomu) Janica Kostelić bit će nagrađena s 240.000 kuna neto, a njezin brat Ivica za zlato u slalomu sa 120.000 kuna neto, rečeno je danas na sjednici Vlade.

Po sto tisuća kuna neto iznosit će nagrada za četiri člana užeg stručnog tima (Antu Kostelića, Vedrana Pavleka, Juru Hafnera i Vicencija Jovana), a po 60.000 kuna neto dobit će ostali članovi stručnog tima (Slaven Petrović, Igor Jakopović, Ivica Franjko, Miodrag Radić, Damir Luketić i Ozren Mueller).

Dodaju li se tim iznosima porezi, prirezi i doprinosi, ukupno će iz proračunske zalihe za nagrade Kostelićima i članovima stručnog vodstva trebati izdvojiti bruto iznos od ukupno nešto više od dva milijuna kuna.

Predviđene nagrade znak su velikog priznanje Vlade i cijele hrvatske sportske javnosti za postignute rezultate, istaknuo je ministar financija Mato Crkvenac.

Objasnio je da su iznosi nagrada u skladu sa standardima koji su i do sada korišteni za sportske uspjehe.

Premijer Ivica Račan najavio je na sjednici da bi na iduću Vladinu sjednicu trebao stići prijedlog uredbe kojom bi se definitivno regulirali kriteriji za nagrađivanje sportaša za uspjehe na ljetnim i zimskim Olimpijskim igrama, svjetskim i europskim prvenstvima.

Pročitajte više