Vlada nakon velike pobjede Hrvatske: "Kapa do poda Vatreni"

Foto: Goran Stanzl/PIXSELL

NOGOMETAŠI Hrvatske su ušli u polufinale Svjetskog prvenstva svladavši u četvrtfinalu Brazil nakon jedanaesteraca 4:2 (1:1, 0:0) te u polufinalu čekaju boljega iz dvoboja Nizozemska - Argentina.

Nakon regularnog dijela bilo je 0:0, a nakon produžetaka 1:1. Brazil je poveo golom Neymara (105+1), a izjednačio je Bruno Petković u 117. minuti. U raspucavanju penala junak utakmice Dominik Livaković je obranio udarac Rodryga, a Marquinhos je pogodio vratnicu, dok su za Hrvatsku pogodili Vlašić, Oršić, Majer i Modrić.

Hrvatska je drugi put zaredom prošla u polufinale SP-a, a ukupno treći, eliminiravši peterostruke prvake svijeta Brazilce nakon penala. Osmi put u zadnjih devet utakmica play-offa Hrvatska je igrala produžetke, a četvrti put je pucala penale i četvrti put prošla na SP-u nakon njih.

Vlada: Kapa do poda Vatreni

Hrvatska vlada se nakon pobjede oglasila na Facebooku i Twitteru. "Kapa do poda Vatreni", pišu na obje platforme.

Milanović: S ovakvom igrom Hrvatska može do kraja!

O pobjedi se oglasio i predsjednik Zoran Milanović. On je na Facebooku objavio kako je slavio pobjedu Hrvatske. Podsjetimo, Milanović je u službenom posjetu Čileu. "Velika pobjeda Hrvatske! S ovakvom igrom Hrvatska može do kraja! Bravo Vatreni!" objavio je.

 

Pročitajte više