Vlada osudila zlouporabu njezinih telefonskih brojeva u anonimnom letku

VLADIN Ured za odnose s javnošću oštro je osudio zlouporabu službenih telefonskih brojeva Vlade i MUP-a koji su objavljeni na lecima, osvanulim danas na stotinjak automobila u Zagrebu, u kojima se, po ocjeni Ureda, uvredljivo govori o radu Vlade.

Leci, anonimnog autora, osvanuli su na vjetrobranskim staklima automobila parkiranih ispred zagrebačkog Gradskog poglavarstva.

Po riječima glasnogovornice zagrebačke policije Gordane Vulama, nakon dojave iz MUP-a, policija je oko 12,30 sati "izuzela" stotinjak letaka koji, po njezinoj ocijeni, na ironičan i uvredljiv način govore o aktualnoj vlasti.

Osim teksta, na letku su i fotografije predsjednika države Stjepana Mesića, Sabora Zlatka Tomčića, premijera Ivice Račana, predsjednice HNS-a Vesne Pusić te glavne haške tužiteljice Carle del Ponte koju nepoznati autor predstavlja kao "specijalnog gosta-mentora". Na kraju letka objavljena su dva telefonska broja na koja građani mogu nazvati "u svezi daljnjeg informiranja".

Riječ je o brojevima Vladina Ureda za odnose s javnošću i MUP-ova Odjela za odnose s javnošću.

Uz osudu zlouporabe službenih telefonskih brojeva Vlade i Ministarstva, u Vladinom Uredu za odnose s javnošću kažu da sadržaj letak smatraju "dijelom prljave predizborne kampanje".

Ističu da taj Ured i MUP-ov Odjel za odnose s javnošću, kao dio državne uprave, ne sudjeluju u predizbornoj kampanji.

"Policija je započela obradu kako bi utvrdila autore spornih letaka", kaže se na kraju priopćenja Vladina Ureda.

Glasnogovornica zagrebačke policije izjavila je da će se nakon analize sadržaja letka ocijeniti je li nepoznati autor počinio nekakvo kazneno djelo.

Pročitajte više