Vlada sutra o požarima, pismu namjere za koridor V.c kroz BiH

HRVATSKA Vlada na sutrašnjoj će sjednici utvrditi tekst pisma namjere o sudjelovanju Hrvatske u izgradnji autoceste na koridoru V.c kroz BiH.

U tom se pismu namjere, kako je jučer izjavio premijer Ivica Račan, naglašava da je važno dobro pripremiti projektnu dokumentaciju potrebnu za međunarodni javni natječaj za izgradnju autoceste.

Premijer procjenjuje da je za te pripremne radnje potrebno 7 do 9 milijuna dolara. "Hrvatska je spremna financirati te radnje u toj visini pod uvjetom da dođe do međunarodnog javnog natječaja", kazao je Račan.

Vlada će na sutrašnjoj sjednici biti izviještena o požarima, a trebala bi utvrditi i prijedlog mjera, a bit će izviještena i o dostupnosti udžbenika za osnovne i srednje škole za predstojeću školsku godinu.

Članovi Vlade razmotrit će i više zakonskih prijedloga, među njima i konačne prijedloge izmjena zakona o porezima na dobit i na dohodak, a kojima se uvode porezne olakšice za investicije u istraživanje i razvoj.

Pred Vladom će se naći i paket zakonskih tekstova iz područja turizma - konačni prijedlozi zakona o turističkim zajednicama i promicanju hrvatskog turizma, o članarinama u turističkim zajednicama, te o boravišnoj pristojbi.

Pročitajte više