Vladina sjednica u petak, u četvrtak razgovori s jordanskim premijerom

HRVATSKA Vlada prvu će sjednicu nakon ljetnog odmora održati u petak, 27. kolovoza, a pripreme za tu sjednicu započele su današnjim sjednicama Vladinih koordinacija.

Iako točniji dnevni red još nije poznat, pred članovima Vlade u petak će se naći niz tehničkih točaka, vezanih npr. za potvrđivanje bilateralnih ugovora s drugim državama, za raspisivanje izbora za Gradsko vijeće Metkovića i Općinsko vijeće Barilovića, koji će se održati 3. listopada.

Jedna od tema o kojima danas raspravljaju Vladine koordinacije su i prijedlozi programa vezano za zemljišne knjige, među njima je i prijedlog višegodišnjeg programa osnivanja i preoblikovanja zemljišnih knjiga 2004.-2008.

Sjednica Vlade održat će se u petak, a dan ranije, u četvrtak premijer Ivo Sanader i izaslanstvo Vlade razgovarat će s jordanskim premijerom Faisalom El-Fayezom i izaslanstvom Hašemitske Kraljevine Jordan koje će sutra doputovati u višednevni posjet Hrvatskoj.

U središtu razgovora, kako se očekuje, bit će daljnji razvoj odnosa između Hrvatske i Jordana posebice na području trgovine i gospodarstva, a na ministarskoj razini bit će potpisan i ugovor o suradnji na području znanosti i tehnologije.

Jordanski premijer Faisal El-Fayez, u čijem će izaslanstvu biti i jordanski gospodarstvenici u četvrtak poslijepodne posjetit će i Hrvatsku gospodarsku komoru (HGK) gdje će biti potpisan i protokol o osnivanju Hrvatsko-jordanskog poslovnog savjeta.

Pročitajte više