Vlasnica stana nije majka mrtvog šibenskog novorođenčeta

VLASNICA obiteljskog stana u Šibeniku 38-godišnja J.D., u čijem je stanu u zahodskoj školjci u nedjelju pronađeno mrtvo muško novorođenče, nije majka djeteta, priopćio je danas istražni sudac Županijskog suda u Šibenik Igor Ninić.

Ninić u priopćenju za javnost navodi da je J.D. jučer prijepodne ginekološki pregledana te da je liječnik specijalist utvrdio da nije bila trudna.

Danas je izdan nalog za ginekološki pregled 43-godišnje R.M. za koju je u istrazi utvrđeno da je prijateljica vlasnice stana.

Obdukcijom u Zavodu za sudsku medicinu u splitskom KB-u nije utvrđen uzrok smrti muškog novorođenčeta..

Mrtvo novorođenče pronašao je brat 38-godišnje vlasnice stana, koja je već nekoliko dana u bolnici, i o tome obavijestio policiju.

Policija radi istrage još ne otkriva imena žene i njezina brata, kao ni adresu stana u kojem je pronađeno mrtvo dijete, a neslužbeno se doznaje da se stan nalazi u gradskom predjelu Meterizama.

Glasnogovornica šibenske policije Rosanda Truta potvrdila je da je 38-godišnja vlasnica stana živjela sa 16-godišnjom kćeri, koja je nakon njezina odlaska u bolnicu smještena kod rodbine.

Uzrok smrti još se utvrđuje histološkim pretragama, navodi se u priopćenju istražnog suca Ninića.

Pročitajte više