Vodanović istražuje uzroke pogiblje mladog padobranca u Vukovaru

GLAVNI istražitelj za zrakoplovne nesreće pri Ministarstvu prometa Dinko Vodanović istražit će zašto se padobran 27-godišnjeg Matije Kneževića nije otvorio što je rezultiralo nesrećom u kojoj je mladić smrtno stradao. Vodanović je već preuzeo svu dokumentaciju o nesreći od PU vukovarsko-srijemske, te najavio detaljan pregled glavnog i pomoćnog padobrana.

Vodanović je već obavio vizualni pregled oba padobrana, no odlučio ih je poslati na ekspertizu kako bi dobio više informacija. Vodanović će također pregledati i avion Cessna iz koje je Knežević iskočio. Glavni istražitelj nije želio predviđati kad bi istraga mogla biti privedena kraju, odnosno kada će bit poznati točni uzroci nesreće.

Podsjećamo, Matija Knežević iz Orahovice poginuo je prošli petak oko 18:50 sati, prilikom svog drugog skoka s padobranom u životu. Knežević je pohađao školu za padobrance u Aeroklubu Borovo, te je skočio iz jednog od njihovih aviona, ali padobran se nakon skoka s tisuću metara nije otvorio, a Knežević je pao u dvorište obiteljske kuće u Vukovaru, te ostao na mjestu mrtav.

J.C.
Foto: Vlado Kos / Cropix

Pročitajte više